bostonkakku.jpg

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
n 7 dl jauhoja
100g margariinia

täyte:
margariinia
sokeria
kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon muna, mausteet ja osa vehnäjauhoista. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva samalla sekoittaen. Alusta taikina lopuilla vehnäjauhoilla kimmoisan pehmeäksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Voitele levy margariinilla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta aloittaen ja leikkaa paloiksi. Nosta palat voideltuun vuokaan pystyasentoon. Jätä palojen väliin pari senttiä tilaa. Kohota kakkua noin 20 minuuttia liinan alla. Voitele kakku munalla ja ripottele pinnalle esim. raesokeria. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.