fetapiirakka.jpg

Ohjeen tähän piirakkaan olen löytänyt Marien blogista.

Pohja:


3 dl vehnäjauhoja


125g voita tai margariinia


2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:


1 prk (200g) Feta kuutioita


1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja


1 ruukku basilikaa silppuna


2 kananmunaa


2 dl ruokakermaa


suolaa, pippuria


50-100g juustoraastetta


Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi. Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia. Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g).

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm). Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet. Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.