Näin tämän ohjeen uusimmassa Pirkka-lehdessä ja halusin ehdottomasti kokeilla sitä. Kuva hiukan epäonnistui, koska siinä vaiheessa kun sain kameran käteeni, jäädyke oli jo ehtinyt sulaa.

mariannejdyke.jpg

8 annosta

30 kpl (150g) Marianne-karamellejä tai Marianne crush-rouhetta
2 kananmunaa
½ dl sokeria
3 dl kuohukermaa

Rouhi karamellit hienoksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä karamellirouhe muna-sokeri vaahtoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja kumoa se tarjoiluvadille. Jäädykkeen voi tarjoilla myös annosmaljoista, kuten minä tein.