Runeberginpäivä meni jo, mutta koska silloin en saanut päivitettyä blogiani, niin laitan tämän ohjeen nyt. Vilijaanan ja Herkkusuun blogeissa oli tehty Runebergintorttuja kevyemmässä muodossa, joten minunkin oli pakko kokeilla millaisia niistä tulisi.

runebergintorttu2.jpg

3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
3/4 dl mantelirouhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kaardemummaa
1 prk kermaviiliä

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi kermaviili. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n 15 minuuttia. Kun tortut ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokeri-vesi kuorrutuksella ja vadelmahillolla.