canneloni2.jpg

Tämän ohjeen olen löytänyt Kulinaristin blogista

Jauhelihakastike

tilkka öljyä
1 iso sipuli
500 g jauhelihaa
Raastettua valkosipulia oman maun mukaan
1 tl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl grillimaustetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 lihaliemikuutio
1 dl vettä
5-6 rkl tomaattipyrettä
noin 2 dl ruokakermaa

Paista sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta paprikajauheella, yrteillä, grillimausteella ja pippurilla. Lisää vesi, lihaliemikuutio, raastettu valkosipuli ja tomaattipyre. Anna veden melkein kiehua pois pannusta ja lisää kerma, anna hieman kiehua kasaan.

Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä käyttäen teelusikkaa tai muuta vastaavaa. Lado putket uuninkestävään vuokaan vierekkäin. Valmista kastike.

Juustokastike:

50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittuja viherpippureita
2 dl juustoraastetta

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnolla, älä ruskista. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, lisää suola ja pippurit. Kuumenna kunnes seos sakenee ja lisää juustoraaste. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on täysin sulannut. Kaada vuokaan täytettyen cannellonien päälle.

Päälle:

2 dl juustoraastetta

Ripota juustoraaste pinnalle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.