Törmäsin tämän kakun ohjeeseen ensimmäisen kerran Perheklubilla ja siitä asti se on kuulunut lempikakkuihini. Kuvassa kakku ilman kuorrutusta:

ptkiskakku3.jpg

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia (käytin Flora culinessea)
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä (laitoin 8)
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n 40 minuuttia.

Kuorrutus:
170g suklaata
100g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Itse valmistin kuorrutuksen Kotigastronomin tummasta kuorrutteesta.

Tässä kakku kuorrutteen kanssa. Kuva on valitettavasti vähän huono, kun jouduin kauhealla kiireellä nappaamaan sen.

ptkiskakku1.jpg